• Nabijheid tot het einde

  In ‘Lof der onvolmaaktheid’ pleit Gerbert van Loenen voor een diepgaander debat over euthanasie. Volgens Hij vindt het mensbeeld in het publieke debat te individualistisch.
 • Protestantse Gemeente Utrecht | Kerk In Actie

  Wat is de Protestantse Diaconie Utrecht? Wij zijn diakenen en vrijwilligers uit verschillende protestantse kerken in Utrecht. Samen met enkele mensen in betaalde dienst vormen we de Diaconie in Utrecht. Wij zetten ons namens die kerken in voor mensen die niet door anderen geholpen worden. Ook voor mensen die een extra steuntje in de rug kunnen ...
 • Training Zelfcompassie

  Training zelfcompassie Zelfcompassie is een positieve, steunende, vriendschappelijke relatie met jezelf. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Veel mensen hebben last van een kritisch stemmetje in hun hoofd dat een gevoel van falen veroorzaakt. Mensen zonder zelfcompassie leven met een continu gevoel niet goed ...
 • Antipsychiatrie – Santpoort (met video en meer)

  In de jaren 70 ontstond de 'antipsychiatrie', een beweging die de psychiatrie van die tijd ernstig bekritiseerde. Eén van de voorlopers was Jan Foudraine (1929/2016) met het boek 'Wie is van hout?'.
 • Een coupe verder – Eddy Hekman (met video)

  Met: Eddy Hekman schreef het boek 'Een coupé verder...' met de moordenaar van zijn dochter. Oorzaak van zijn daad ligt volgens Hekman én de dader aan overmatig gebruik van antidepressiva. Naast Hekman zitten ook wetenschapsonderzoeker prof. Trudy Dehue en hoogleraar psychiatrie prof. Jim van Os aan tafel.
 • Wonder van betekenis (met video)

  Paul van Tongeren is hoogleraar wijsgerige ethiek. Wat hem steeds weer overrompelt, is wat hij het 'wonder van betekenis' noemt: wij nemen de werkelijkheid waar en kennen daar bewust maar ook onbewust voortdurend betekenis aan toe.
 • Lof der onvolmaaktheid (met video)

  In ‘Lof der onvolmaaktheid’ pleit Gerbert van Loenen voor een diepgaander debat over euthanasie. Volgens Hij vindt het mensbeeld in het publieke debat te individualistisch.