• Jan Geurtz over Sogyal Rinpoche

 • Erwin Mortier – Omtrent liefde en dood (met audio)

  Omtrent liefde en dood. Een afscheid van Erwin Mortier verschenen, een indrukwekkend boek waarin Mortier terugkijkt op zijn vriendschap met Jef Geeraerts en diens vrouw Eleonore. Al schrijvend volgt Mortier deze dierbare vrienden naar de uiterste randen waar de dood zich bevindt. Net op tijd maakt hij zich los, om hen tegelijk op papier weer te laten verschijnen: onder zijn pen komen ze terug als krachtige personages.
 • Jan Bor- OnZen een spirituele afrekening

  'Honderden nieuwe sektes, die inspiratie uit het Oosten putten', signaleert Bor. Allemaal pretenderen ze een eigentijdse spiritualiteit aan te bieden. Maar is die wel zo eigentijds? Lijkt die niet stiekem gewoon heel erg op 'reguliere' religie? Gezien de titel laat het antwoord zich raden.
 • Stephan Bouwman – openhartig over depressie

  Dj Stephan Bouwman heeft (voorjaar 2018) in zijn programma bij QMusic openhartig bekend dat hij worstelt met een depressie. "Het gaat gewoon niet goed met me. Het gaat gewoon klote", zei hij geëmotioneerd in de uitzending.
 • Nabijheid tot het einde

  In Nabijheid tot het Einde (IKON) zien we een afdeling palliatieve zorg in België (Marc Desmet). We zien wat presentie, respect en humaniteit kan doen. Een oase van rust en liefdevolle zorg. Maar ook stof tot denken als een verzoek tot euthanasie gedragen lijkt door de overtuiging tot last te zijn.
 • Blog – Verlies en verdriet

  Een handleiding voor verdriet? Toen ik 22 was, overleed de moeder van mijn huisgenootje. Het greep mij aan, ik had er verdriet om. Mijn moeder reageerde gepikeerd op mijn tranen. Hoezo huilde ik, ik had ook niet gehuild toen mijn oma, haar moeder, twee jaar eerder was overleden. Ik was met stomheid geslagen. Ik heb het er nooit meer met mijn ...
 • Nienke Wijnants – Waarde van Zingeving

  Volgens psycholoog Nienke Wijnants verkeren we in een existentiële crisis: waar willen we heen met onze levens, nu er zoveel te kiezen is?